Dagens PS

Lista: De tio mest efterfrågade distansjobben

distansjobben
Intresset ökar för distansjobb som kan utföras var som helst. (Bild: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 06 sep. 2022Publicerad: 06 sep. 2022

Pandemin fick en hel värld att anamma distansarbete, en flexibel arbetsform som ser ut att hålla i sig. Här är de tio mest efterfrågade distansjobben just nu enligt en undersökning som utförts av Flexjobs, skriver CNBC Make It. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I ett försök att identifiera de mest attraktiva distansjobben just nu har arbetsplattformen FlexJobs sammanställt en lista över de arbeten som kan utföras på distans tillsammans med företagen som faktiskt anställer.

Det framgår då att distansarbete mer eller mindre blivit ett standardalternativ inom många yrkesgrupper. Distansarbetet som arbetsform har även fått sällskap av ytterligare en flexibel arbetsmodell som vi kan kalla “jobb från var som helst”.

En typ av anställning som innebär 100 procent på distans, är helt oberoende av plats såväl som tidszon och kan vara den “den ultimata karriärflexibiliteten”, enligt Toni Frana, Flexjobs karriärcoach.

Distansjobben kommer öka

Enligt Frana kan fördelarna vara många med ett jobb som inte är beroende av en geografisk plats. Främst när det gäller frihet. I många fall kan det även främja produktiviteten att leva i ett annat land än det man verkar i.

Så ökar också intresset för att bo utomlands och arbeta på distans. Enligt en färsk undersökning utförd av Lonely Planet identifierade sig 54 procent av 1400 deltagare som “var som helst-arbetare”.

En trend som underlättas av att fler företag erbjuder distansarbete. I takt med att fler länder erbjuder visum för distansarbete är sannolikheten stor att antalet jobb som kan utföras utomlands kommer att öka, enligt Toni Frana. Så även branscherna som erbjuder dem.

I nuläget står de mest flexibla jobben att finna inom marknadsföring, projektledning, kundservice och teknik. En titt på företagen som dominerar visar att internationella bolag som Airbnb, ConsenSys och Wikimedia Foundation anses mer flexibla än andra.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Gå igenom företagets policy

Så vad behöver du som är på jakt efter ett jobb var som helst tänka på?

Enligt Toni Frana kan en bra start vara att skapa en budget utifrån din nya yrkesroll som täcker dina resekostnader, liksom att ta reda på i förväg hur företaget du ska arbeta för ställer sig till sina distansanställda i termer av förmåner och stöd.

Gå även igenom företagets policy nogsamt. Detta då många företag faktiskt saknar verklig flexibilitet när det kommer till kritan.

Sist men inte minst, vässa dina kunskaper i distansarbete genom att sätta dig in i populära fjärrverktyg som Zoom, Slack, Trello och Google Suite, om du inte arbetar med dessa redan i dag.

De tio mest efterfrågade jobben just nu

10. WordPress utvecklare

9. Grafisk designer

ANNONS

8. Senior mjukvaruutvecklare

7. Marknadschef

6. Social Media Manager

5. Rekryterare

4. Verkställande assistent

3. Produktchef

2. Författare

1. Produktdesigner

ANNONS

Läs även: Fetast snittlön på Google – 160 000 i månaden

Läs även: Tummen upp efter test med kort arbetsvecka

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS