Dagens PS

Billigare bostadsrätter som unga har råd med - inga problem!

bostäder
Rekordmånga vill sälja sin bostad just nu och det uppges vara "ett tydligt tecken på avstannande marknad", enligt expert. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 10 apr. 2022Publicerad: 10 apr. 2022

Det går att bygga 90 000 nya bostadsrätter i Sverige som även poliser, sjuksköterskor och unga har råd med.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jesper Gustafsson och Timmy Andersson på Bosam skriver i Realtid att om branschen skrotar sina fördomar kan Sverige få 90 000 nya bostäder som vanliga människor har råd med.

Bostäder är dyra och kalkylen för en hel generation unga går inte ihop. En bra lösning vore bostadsrätter som vanliga människor har råd med och det går att erbjuda bostadsrätter med 70 procent lägre pris. Det lägre priset är möjligt om bostadsrättsföreningen tar den största delen av lånet.

En sådan finansieringsform är lika trygg som den traditionella modellen och sänker tröskeln för vanliga unga vuxna att komma in på bostadsmarknaden, en målgrupp som ingen bygger för i dag. Enligt en ny, opublicerad, rapport från fastighetsanalysföretaget Evidens kan den här modellen ge Sverige ett tillskott på 90 000 nya bostäder.

Tyvärr lever gamla fördomar av hur en bostadsrätt ska finansieras kvar, vi uppmanar alla med makt över byggandet i Sverige att lägga bort gamla fördomar och göra vad de kan för att få fram bostäder som vanliga människor har råd med, skriver Jesper Gustafsson och Timmy Andersson i Realtid.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: “Bostadsmarknaden står och väger”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS