Förstagångsköpare kan gynnas av coronakrisen, menar experter som Dina Pengar i Expressen talat med.

ANNONS

Enligt Valueguard har priserna på bostadsrätter i Stockholm fallit med 1,7 procent i mars, som Dagens PS tidigare berättat.

För unga bostadsspekulanter, och särskilt förstagångsköpare som ligger långt fram i planeringen för bostadsköp, kan det nu öppna för klipp.

Marknaden billig till följd av pandemin

Åtminstone i någon mån och dock med betoning på betydelsen av att privatekonomin är uthållig under rådande omständigheter.

”I och med att priserna faller kan det vara lite billigare att komma in på marknaden”, säger Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea, till Expressen TV och får medhåll av Claudia Wörmann, boendeekonom SBAB, som även hon medverkar i tidningens nypremiär av magasinet Dina Pengar:

”Den som ligger långt fram i sitt köpbeslut, exempelvis en ung person, kommer kanske lite billigare undan i och med att marknaden ser ut som den gör”, säger Claudia Wörmann och slår fast att unga bostadsköpare i dagsläget kan vara ”lite mer förhoppningsfulla”.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS har tidigare berättat om att SBAB, i ett värstascenario, räknar med boprisfall på 10 procent. Men Handelsbanken går längre en så i en makroanalys och utesluter inte att bostadspriserna kan rasa med hela 20 procent.