Nu riktar Donald Trump hård kritik mot de som accepterar valförlusten – inom sitt eget parti. Samtidigt lovar han att kampanja emot alla dem som inte ställer sig bakom hans agenda om valfusk.

ANNONS

Under tisdagen senats­val i delstaten Georgia höll Donald Trump ett långt tal. Det handlade, som så ofta, om konspirationsteo­rier och påståenden om valfusk, skriver Di.

Under talet uppma­nade han publiken att gå och rösta för att ”rädda lan­det från den radikala vän­stern” och för att hindra dem från att även ”stjäla senaten också”.

Sprickan växer

Det finns dock en tydlig spricka i Trumps parti, som blir allt tydligare. På ena sidan står de som accepterat att Trump förlorade, och på andra sidan – de som tror att valet avgjordes genom valfusk.

Trump gör inget för att att dölja sin avsky mot den förstnämnda kategorien inom Republikanerna.

”De säger att de är republi­kaner. Jag tror verkligen inte att det stämmer. De kan inte vara det”, sa han under talet.

Ska kampanja

Två sådana republikanska motståndare är Georgias guvernör Brian Kemp och statssekreteraren Brad Raffensperger, som båda står bakom att Demokraterna vann delstaten.
”Jag kommer tillbaka hit om ett och ett halvt år och kampanjar emot er guvernör och er galna statssekreterare”, fortsatte Trump.

Under onsdagsmorgonen var resultatet i senatsvalet ännu inte känt.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Trump har skrivit under stödpaketet