Dagens PS

Nya epidemin: Selfiedöden

selfie-epidemi-dödsorsak
En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 18 apr. 2019Publicerad: 18 apr. 2019

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följd av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln. Den nya dödsorsaken har fått det mindre smickrande smeknamnet ”killfie”.

Sajten nämner flera mer eller mindre kända användare som på sina kanaler i sociala medier skapat sig en niche: de tar selfies på riskfyllda ställen eller under farliga omständigheter. Flera personer har fallit till sin död i Yosemite National Park i Kalifornien och i Grand Canyon i Arizona, till följd av att de försökt ta en allt för utmanande selfie, skriver Outsider.

Om man söker på den populära hashtaggen #doitforthegram så hittar man bilder på människor som vågat sig på en mängd olika saker för att få en unik bild ”för (Insta)grammen”.

”Jag vill visa ett perspektiv som ingen annan kan se”, förklarar Victor Thomas, en fotograf som specialiserar sig på bilder på sina ben och fötter sittandes på höga höjder.

Många av dödsfallen kan självklart avfärdas som ren dumhet, men artikeln försöker gräva djupare för att förstå den underliggande drivkraften bakom en selfie. Har någonting verkligen hänt om man inte laddade upp en bild som bevis?

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS