Under juli och starten av augusti ökade Elgigantens försäljning av kylskåp, frysar och frysboxar med närmare 70 procent jämfört med motsvarande period förra året.

ANNONS

”Jag har sålt vitvaror i närmare 20 år och har aldrig upplevt något liknande. Frysboxarna har nästan sålt slut. Värmen har gjort att mängder av kylskåp, frysar och frysboxar gett upp, vilket skapat en väldigt stor efterfrågan över hela landet”, säger Joakim Lindberg, Commercial Manager för Vitvaror och Hushållsprodukter på Elgiganten, i ett pressmeddelande.

Värmen har slagit hårt mot kylskåpen, vilket lett till att efterfrågan ökat med hela 78 procent under juli och augusti jämfört med samma period förra året. Motsvarande siffra för frysar är 72 procent.

”Många reagerar på att deras kyl och frys låter mycket under varma perioder och det beror på att kompressorn får arbeta hårt för att hålla inställd temperatur i skåpen. Låter det riktigt illa på en äldre produkt kan det tyda på att skåpet är nära att gå sönder. I dessa fall kan du vara förutseende och köpa nytt innan olyckan är framme”, säger Joakim Lindberg.

Efterfrågan visar också att design, praktisk inredning samt låg energiförbrukning är viktigt vid val av kyl och frys.

ANNONS
ANNONS

”Just nu ser vi en stark retrotrend där vitvaror med 50-talslook från bland annat Smeg och Gorenje säljer väldigt bra”, säger Joakim Lindberg.