USA:s nye president Joe Biden hotar företag som är involverade i bygget av Nord Stream 2 med sanktioner, skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor.

ANNONS

Joe Bidens administration i USA för samtal med den tyska regeringen om gasledningen Nord Stream 2. USA hotar att sanktionera företag som är involverade i bygget av gasledningen i Östersjön. Det rapporterar Wall Street Journal (WSJ) med hänvisning till källor.

Gasledningen anläggs av konsortiet Nord Stream, vars ägare är ryska Gazprom 51%, tyska Wintershall Holding 15,5%, tyska E.ON Ruhrgas 15,5%, holländska Gasunie 9% samt franska GDF Suez 9%.

Gasledningen mellan Ryssland och Tyskland är till mer än 90 procent färdigbyggd. Byggnationen återupptogs tidigare i februari efter ett drygt års uppehåll på grund av att den tidigare USA-presidenten Donald Trump med sin administration hotat med sanktioner mot involverade bolag och personer. Politiker i USA har framfört att det innebär risker för hela Nato med rysk infrastruktur in i ett stort europeiskt Nato-medlemsland.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Hårdare sanktioner sätter gasledningen i gungning