Den 29 december ertappades en sovande man i sin Tesla på tyska Autobahn ungefär 20 mil norr om München. Det rapporterar den tyska polisen.

ANNONS

Det var när den tyska polisen ville göra ett trafikstopp av Teslan som de märkte att föraren, en 45-årig man, sov bakom ratten. Det hela skedde på motorvägen A70 mellan Bamberg och Bayreuth i norra Bayern, Tyskland.

En riktig sjusovare

Det märktes först att föraren sov när han inte reagerade på upprepade försök från polisen att stoppa bilen. När polisbilen körde jämsides med Teslan såg de att föraren alltså sov.

Sätet var nedfällt, händerna var inte på ratten och förarens ögon var slutna. Efter cirka 15 minuters tutande och blinkande vaknade mannen och svängde till sist av till sidan av vägen.

Bilen hade farthållaren inställd på 110 kilometer i timmen – det rörde sig alltså inte om någon polisjakt i överdrivet hög fart.

Vid närmare kontroll anmärkte polisen på att mannen uppvisade typiska tecken på att vara narkotikapåverkad.

Polisen hittade även rattvikter i bilen, som alltså används för att lura bilens säkerhetssystem – vilket alltså var det som möjliggjorde denna sömnfyllda vansinnesfärd.

Tesla Model 3 från sidan
Tesla Model 3 säljer som smör. (Foto: Marcus Berggren)

En kostsam tupplur

Det är ovanligt att man hamnar i trubbel när man sover även om en försovning kan ställa till det. I det här fallet ansåg en tysk åklagare att mannen ska dömas för vårdslöshet i trafik.

ANNONS
ANNONS

Till dess kommer han att vara utan körkort tills den tyska lagens långa arm gjort sitt.

Det är inte första gången som någon olovligen utnyttjat Teslas Autopilot-system och lär heller inte vara den sista. 

Tesla
Den tyska polisen fick rycka in. (Foto: TT)

Läs även: Tesla åker på böter – överdriver räckvidden [Dagens PS]
Läs även:
Tesla ökade rejält – men missade målet [Dagens PS]
Läs även:
Tesla Model 3 – nu som likbil [Dagens PS]
Läs även: Kinas Tesla bredda modellutbudet [Dagens PS]