Dagens PS

Podcast: “Vi köpte fyra veteranbilar osedda i Italien”

Draglaget
Att köpa fyra gamla folkbilar osedda över telefon i den andra änden av Europa och sedan köra hem dessa till Stockholm på bara fem dagar inser nog de flesta är ett ganska tveksamt upplägg för en njutbar sommarsemester. (Kollage: Högsta Växeln)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 02 mars 2023Publicerad: 02 mars 2023

Avsnitt 14 av Dragläget — Dagens PS och Högsta Växelns podcast om bilar — handlar om när Högsta Växeln-gänget begav sig till Rom för att köpa fyra billiga veteranbilar. Bakom spakarna för detta avsnitt hittar vi Marcus, Gustaf och Joel.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att köpa fyra gamla folkbilar osedda över telefon i den andra änden av Europa och sedan köra hem dessa till Stockholm på bara fem dagar inser nog de flesta är ett ganska tveksamt upplägg för en njutbar sommarsemester.

Veckans avsnitt är berättelsen om när Marcus Berggren sommaren 2021 gav sig ut på jakt efter sina drömmars Fiat Panda 4×4 i Italien, och övertygade ett antal av sina Högsta Växeln-kollegor att också köpa bilar i samma veva.

Rafflande resa genom åtta länder

Resultatet blev en rafflande resa genom åtta länder med en oerhört optimistisk tidsplan, kantad av haverier, covidtester och avstängda motorvägar.

Lyssna för att få reda på varför Gustaf är glad att hans bil havererade under det första dygnet, hur resan gav Joel men för livet, samt hur Marcus misslyckades med att hitta sin drömbil.

Passa även på att titta på vår video från äventyret här.

Läs även: Här är nya Volkswagen ID.3
Läs även:
Likbilar värda att dö för
Läs även:
Provkörd: Opel Kadett D Caravan från 1984

ANNONS

 

 

 

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS