Peugeot har nyligen dragit av skynket till en ny konceptbil. Ett fordon som fått namnet Peugeot Inception Concept och som bjuder på många udda funktioner.

ANNONS

Inception Concept ska visa vägen för märkets framtid. Den speciella designen kommer alltså att inspirera framtida produktionsbilar.

Peugeot är, likt många andra bilmärken, fullt fokuserade på elektrifiering. Under 2023 kommer hela modellutbudet att vara elektrifierat på ett eller annat sätt.

Hela 800 kilometer på el

Man utlovar även att fem elbilar ska lanseras de kommande två åren. Peugeots mål är att vara ledande inom eldrivet i Europa till 2030.

Peugeot utlovar 800 kilometer räckvidd – men det finns inga planer att börja tillverka konceptet. (Foto: Peugeot)

Märket banar väg för elektrifiering med den nya konceptbilen som byggs på en av Stellantis nya plattformar för elbilar.

Inception Concept utlovas klara hela 800 kilometer på el med en rekordlåg förbrukning som Peugeot hävdar ska landa på 12,5 kWh/100 kilometer.

Konceptbilen med 680 hästkrafter

Den farkostliknande bilen ska även klara av att ladda 30 kilometer räckvidd på en minut. Dessutom behövs ingen kabel då den erbjuder induktionsladdning.

Fyrhjulsdrift i form av en elmotor fram och en bak resulterar i en 0 till 100 kilometer i timmen-tid på under tre sekunder. Den totala effekten uppgår till 680 hästkrafter.

Med 680 hästkrafter avklarar Inception Concept 0 till 100 på under tre sekunder. (Foto: Peugeot)

Rund byts till rektangulär

Styrningen är nu så kallad steer-by-wire vilket innebär att den är elektronisk snarare än mekanisk. Det möjliggör att den mycket udda, rektangulärt formade ratten pryder kupén.

Den fem meter långa bilen har en videospelsinspirerad interiör som vid självkörning kan skjuta fram en stor skärm från golvet.

ANNONS
ANNONS
Inception Concept ska bjuda på en spektakulär interiör. (Foto: Peugeot)

Många funktioner ska till produktion

Alla nya Peugeotbilar från 2025 kommer att bära det nya formspråket.

Exakt hur mycket av tekniken i Inception Concept som kommer att finnas i produktionsbilarna vet vi ännu inte, men märket menar att ”så mycket som möjligt” ska följa med till produktion.

Läs även: Nya Volkswagen ID.7 – hej då räckviddsångest [Dagens PS]
Läs även:
Provkörning av Peugeot 408 – Tillräckligt unik? [Dagens PS]
Läs även: Volkswagen: Ersätt flyget med självkörande bilar [Dagens PS]