Dagens PS

MG återkommer i kinesisk elbils-kostym

MG Marvel
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson
Uppdaterad: 17 mars 2021Publicerad: 17 mars 2021

MG återkommer i kinesisk elbils-kostym. Det gamla anrika sportbilsmärket MG är sedan några år i kinesiskt ägo. Borta är sportvagns-imagen och istället handlar märket numera om mer praktiska och elektrifierade bilar. Hedin Group, som redan har Ford, blir svensk generalagent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

MG Marvel R

MG Marvel R (Foto: MG)

Varumärket MG ägs av kinesiska SAIC som de senaste åren har funnits representerade på några europeiska marknader (bland annat Norge) med ZS EV, en eldriven SUV. Faktum är att modellen blev åttonde mest sålda bilen  i Norge 2020. I Sverige har vi inte sett märket ännu men idag blev det klart att Hedin Group blir svensk generalagent när nu MG lanserar två nya eldrivna modeller.

MG Marvel R

MG Marvel R (Foto: MG)

Marvel R Electric är en SUV som hamnar i samma segment som VW ID.4 och Skoda Enyaq iV. Modellen kommer som fyrhjulsdriven med en smått imponerande prestanda. 0-100 km/h ska ta endast 4,9 sekunder. Även en bakhjulsdriven variant kommer att släppas och den får en relativt moderat räckvidd på över 40 mil enligt WLTP.  Modellen går att utrusta med dragkrok och max dragvikt blir 750 kg. Instrumentklustret utgörs av en 12,3″ digital skärm och mitt på panelen sitter en vertikal 19,4″ skärm, likt Tesla Model S och X.

MG Marvel R

Mittenskärm inspirerad av Tesla? (Foto: MG)

En intressant elektrisk kombi

MG5 Electric är en kombi med stora innerutrymmen och en konventionell design. Trots att den kommer med endast en elmotor på 184 hk, så ska även den ha en räckvidd på över 40 mil enligt WLTP. Med ett 578 liter till 1.456 liter stort bagageutrymme så tar den upp kampen med de flesta kombibilarna på marknaden.

MG5-ELECTRIC

MG5 – Electric med konventionell design. (Foto: MG)

ANNONS
MG5-ELECTRIC

I maj får vi se den i Sverige. (Foto: MG)

Inga priser finns tillgängliga ännu. Marknadsintroduktionen i Europa är planerad till maj. Den nya MG-distributören Hedin Group räknar med att leverera de första bilarna till kunder i Sverige från och med maj. Huvudkontoret och logistikcentret kommer att ligga i Göteborg där arbetet redan har påbörjats med att bygga en dedikerad säljorganisation. Samtidigt inrättas ett rikstäckande nätverk av försäljnings- och serviceställen för MG.

Läs mer om MG här.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS