Brist på komponenter och logistikproblem gör att den som vill köpa ny bil får vänta länge. Men ibland kan det vara värt väntan. Här är nyheterna värda att vänta på.

ANNONS

Trots stora brister på komponenter och störningar i produktions- och leveranskedjan väljer många tillverkare att introducera nya modeller på marknaden. Men då gäller att det att tillverkarna satsar på bilar som är lönsamma. Därför är de flesta nya modellerna som lanseras i år laddbara eller hybridmodeller.

Audi A6 Avant e-tron

nyheterna
Audi A6 Avant e-tron blir Audis första kombi på el (Foto: Audi)

Audis elkombi har förvisso bara visats upp i konceptform och det är inte säkert när de börjar rulla på vägarna. Men planerad produktionsstart är 2024. En modell som kommer under andra halvan av 2022 är istället elsuven e-tron men i en uppdaterad version, bland annat med betydligt längre räckvidd än tidigare.

BMV iX1

nyheterba
BMWiX1 i  helt elektrisk version (Foto: BMW).

BMWs största nyhet för i år är den helt elektriska BMW iX1. Här förenas innovationen från BMW i med flexibiliteten hos BMW X-modellerna. Dessutom presenterar man den nya elbilen e-17, BMW M3 Touring och laddhybriden BMW XM.

Fisker Ocean

bil
Fisker Ocean är världens mest miljövänliga elbil och kostar 450 000 kronor (Foto: Fisker).

Fisker är den tidigare bildesignern Henrik Fiskers eget märke. Märket lanseras i Europa 2022 och den modellen i Sverige är Fisker Ocean, världens mest miljövänliga elbil med ett instegspris på 450 000 kronor.

Volkswagen ID.Buzz

bil
En folkabuss i modern tappning, nya ID.Buzz.

Större familjer saknar nog en riktig ”folkabuss”. De kommer att bli överlyckliga över Volkswagens nya el-bilbus ID.Buzz. Den lanseras i Sverige senare i höst.

Smart

nyheterna
Minibilarnas mästare lanserar nya Smart#1 (Foto: Smart)

Mästaren på minibilar lanserar den kompakta crossovern Smart#1. Den drivs på el och har fått teknik av Geely.

ANNONS
ANNONS

Vi Bilägare har listat ännu fler nyheter här.

Topplista: Här är världens bästa elbilar [Dagens PS]