Tuffare tag mot företags föroreningar skapar ekonomiska vinnare och förlorare. Nu kommer siffror på hur branscher med både stora och små föroreningar påverkas.

annons
annons

Det är den FN-backade organisationen Principles for Responsible Investment (PRI) som har tagit fram siffrorna, skriver BBC.

Företag i mer miljövänliga branscher kommer att få ett lyft på 33 procent. Branscher med stora koldioxidutsläpp beräknas tappa 43 procent i värde.

Undersökningen visar att det verkligen kan löna sig att ställa om för företag. Inom bilbranschen förväntas de som börjar sälja mer miljövänliga bilar, få en värdeökning på 108 procent.

”Ett av fem av världens mest värdefulla företag påverkas minst 10 procent i endera riktning”, säger Fiona Reynolds, vd på PRI, till BBC.

Men oljebranschen, åtminstone i Storbritannien, tror att företagen inte behöver tappa i värde.

ANNONS
ANNONS

”Olja och gas kommer att förbli en viktig del av energiutbudet i flera årtionden till, och kommer att användas på ett sätt som släpper ut lite koldioxid för att möta upp energibehovet globalt”, säger Mike Tholen från branschorganisationen Oil and Gas UK, till BBC.