Cereno Scientific AB får ytterligare patentskydd i Japan för sin läkemedelskandidat CS1, vilket stärker patentskyddet.

ANNONS

Patentskyddet för det svenska bioteknikbolaget Cereno Scientifics läkemedelskandidat CS1 stärks på den viktiga japanska marknaden. Den växande portföljen med patent som är kopplade till CS1 täcker nästan alla globala marknader och stärks nu ytterligare.

”Det utökade patentskyddet för CS1 i Japan är ett viktigt led i vårt arbete för att skydda våra innovationer och stärka den kommersiella positioneringen för läkemedelskandidaten. Japan är en av världens största läkemedelsmarknader, så att ha ett starkt patentskydd där är av avgörande betydelse”, säger Cereno Scientifics vd Sten R. Sörensen i ett pressmeddelande.

Fler lovande utvecklingsprogram

För närvarande genomgår läkemedelskandidaten CS1 en fas 2-studie för pulmonell arteriell hypertension, PAH, en sällsynt lungsjukdom. Studiens mål är att bekräfta effekten, säkerheten och tolerabiliteten för läkemedelskandidaten hos patienter med PAH.

Förutom CS1, som är Cereno Scientifics längst framskridna läkemedelskandidat, har bolaget även två lovande prekliniska utvecklingsprogram som är inriktade mot behandling av kardiovaskulära sjukdomar.

Intresserad av Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Sereno Scientific får IND-godkännande från FDA [Dagens PS]