Danncann Pharma A/S, som utvecklar läkemedel ur cannabis, beslutade på en extrastämma att utfärda 1 702 339 nya aktier i bolaget.

ANNONS

Det danska läkemedelsbolaget Danncann Pharma har vid en extrastämma den 23 juli 2021 beslutat att utfärda 1 702 339 nya aktier till kursen 3,745 danska kronor, vilket svarar mot stängningskursen den 22 juli.

Kapitaltillskottet tillför bolaget 6,375 miljoner danska kronor och ska användas till att öka produktionskapaciteten med hänvisning till export till den tyska marknaden.

Fokuserar främst på smärtbehandling

Danncann Pharma är ett biotekniskt läkemedelsbolag som fokuserar på upptäckt, utveckling, produktion och kommersialisering av cannabinoida läkemedel mot många olika sjukdomar. Bolaget grundades för att skapa legala medicinska alternativ för patienter som inte har uppnått önskad effekt av tidigare läkemedel. Främst fokuserar man på smärtpatienter med alternativa behov.

Utöver kapitalförstärkningen från de nya aktierna har Modelio Equity AB och Gerhard Dal utfärdat ett lån på 13,7 miljoner svenska kronor, därmed når bolaget en finansiering på 16,3 miljoner danska kronor.

Kan öka produktionen

”Kapitaltillskottet från vår riktade emission och det upptagna lånet stärker vår finansiella ställning avsevärt. Det skapar säkerhet och gör det möjligt att fokusera ännu mer intensivt på arbetsflödena i företaget för att skapa bästa resultat. Finansieringen kommer också att användas för att investera i ytterligare expansion av vår första anläggning – Biotech Pharm1 – som i ännu högre grad görs till ett kommersiellt skalprojekt som förväntas bli klart och godkänt under nästa år för försäljning till stora exportmarknader, säger Jeppe Krog Rasmussen, grundare, vd och styrelseledamot i Dancann Pharma i ett pressmeddelande.

Med kapitaltillskottet kan Dancann påbörja produktion av biomaterial i väsentligt högre grad än förväntat och mycket tidigare än vad bolaget har lovat sina investerare.

Stort intresse i Tyskland

Anledningen till att bolagets ledning anser att ytterligare investeringar i produktionskapaciteten behövs just nu är det stora intresse som finns, särskilt på den tyska marknaden där cannabis-biomaterial är väldigt efterfrågat och priserna fortsatt höga.

ANNONS
ANNONS

Dancann Pharma noterades på Spotlight Stock Market den 12 november förra året.

Läs mer: Dansk cannabisfabrik använder Nasas teknologi [Dagens Ps]