Kina rapporterade under onsdagen fler än 31 000 covid-19-smittade, vilket är mer än vad man rapporterade under nedstängningen i Shanghai i april.

ANNONS

Den tidigare högsta dagsnivån på smittan kom under nedstängningen i Shanghai i april, då man en dag rapporterade 29 317 fall.
Nu slås den nivån av onsdagens siffra där det samtidigt rapporteras att Guangzhou och Chongqing är de hårdaste drabbade städerna.

Nästan alla Kinas 31 regioner har rapporterat nya covid-fall varje dag och under veckan har sex covid-relaterade dödsfall redovisats, skriver CNBC som även förmedlar hur den ekonomiska aktiviteten i Kina präglas av covidläget.

Sämre än väntat

Kinas BNP växte nästan inget under andra kvartalet och under tredje kvartalet var ökningen 3 procent, långt under det officiella målet på 5,5 procent.

Fabriker i områden med covid-19-utbrott i Kina har försökt upprätthålla produktionen genom att kräva att personalen bor på fabriksområdet.

Vill bli mer effektiv

Under den senaste Covid-vågen har Apple-leverantören Foxconns iPhone-fabrik i staden Zhengzhou uppmärksammats på grund av oroligheter bland de anställda.

ANNONS
ANNONS

Kina har denna månad sänkt karantäntiderna och har aviserat andra åtgärder för att försöka göra covid-kontrollerna mer riktade och effektiva för att inte påverka ekonomin mer än nödvändigt.

Läs även: Nya larm om covid-19 i Kina – världens börser backar [Dagens PS]