Dagens PS

Prevas förvärvar spjutspetsföretag inom Life Science

Life Science Prevas
Prevas stärker sin position inom Life Science med förvärvet av företaget Medqure. (Foto: Prevas)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 01 juli 2021Publicerad: 01 juli 2021

Prevas stärker sin position inom Life Science och förvärvar företaget Medqure som erbjuder regulatoriska tjänster och rådgivning till bolag med medicintekniska produkter över hela världen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det finns ett stort behov av investeringar i innovation och digitalisering inom hälso- och sjukvården och den globala efterfrågan på nya läkemedel och medicinteknik växer.

Prevas förvärvar nu Medqure, det Stockholmsbaserade spetsföretaget inom medicintekniska regelverket och kvalitetssäkring. Tillträde sker under juli månad.

Både internationella och svenska bolag

Medqure har lång erfarenhet av att hjälpa till med regulatoriska strategier, CE-märkning, och att sätta upp nya eller förbättra befintliga kvalitetssystem,

Medqure har även mycket erfarenhet av arbete med sådant som, FDA-ansökningar, GAP-analyser, uppfyllnad av direktiv och förordningar samt av att kvalitetssäkra utvecklingen. Bolagets kunder är både internationella och svenska små och medelstora bolag företag samt start-up bolag.

”Vi känner varandra väl sedan tidigare och jag ser fram emot att tillsammans bygga vidare på vårt starka erbjudande inom Life Science. Här hjälper vi företag med att följa regler och myndighetskrav, snabbt få ut sin produkt på marknaden och utveckla innovativa lösningar”, säger Robert Tönhardt, ansvarig för Life Science på Prevas i ett pressmeddelande.

Hjälper kunder i olika branscher

Prevas är ett utvecklingshus som hjälper kunder inom olika branscher att dra större nytta teknikutvecklingen. Bolaget startades 1985 och är idag 800 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge. Prevas har varit börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 1998.

ANNONS

”Prevas starka kompetens inom Life Science passar oss väldigt bra och jag tillsammans med mina tre experter ser att vi kommer att komplettera varandra på ett mycket bra sätt utifrån ett breddat tjänsteutbud och ett bredare nätverk. Det ger oss nya möjligheter till att expandera vår verksamhet och att nå ut till och ge ett större mervärde till fler kunder, säger Micael Johansson, CEO på Medqure i pressmeddelandet.

Läs mer: Svenskt medtechbolag förbättrar behandling av bröstcancer

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS