Novak Djokovic äger största delen av danska QuantBioRes, som jobbar på att ta fram bot mot covid-19. Djokovic och hans fru Jelena köpte 80 procent av företaget i juni 2020.

ANNONS

QantBioRes använder enligt sin hemsida RRM-teknologi (Resonans Recognition Model) för att utveckla behandling mot covid-19. Företagetledaren, Ivan Loncarevic, citeras av danska Berlingske.

”Sedan ett år tillbaka håller vi på att utveckla en behandling av coronaviruset, säger han enligt Berlingske. ”Det är en behandling som kan blockera infektionsmekanismen mellan coronaviruset och våra celler”.

Inga uppdateringar sedan juni 2020

Enligt Forbes har företaget ungefär ett dussin forskare, och planerar att inleda klinisk prövning för behandling i sommar. Loncarevic publicerade i juni förra året en rapport om metoden i International Journal of Sciences. Metoden går ut på att elektromagnetiska frekvenser används för att analysera makromolekulära funktioner, och ska, enligt författarna, kunna användas för att hämma virusets tillväxt.

QuantBioRes hemsida uppdaterades senast i juni 2020, och har inga uppgifter om anställda eller information om affärsuppgörelser. Företaget har inte heller redovisat några intäkter. Forbes konstaterar att Loncarevics LinkedIn-profil påstår att han fått in 69 miljoner dollar (drygt 630 miljoner kronor) från EU, danska allmänheten och privata investerare.

Novak Djokovic nekades visum

Novak Djokovic har på löpsedlarna under senare tid efter att hans visum till Australien drogs tillbaka på grund av att han inte är vaccinerad mot covid-19. Han utvisades, och kommer att få inreseförbud i tre år. Därmed missar han chansen att bli historisk genom att vinna sin tionde titel i Australian Open.

Det var australiens immigrationsminister Alex Hawes som fattade beslutet att Djokovic skulle nekas visum eftersom hans anti-vaccinations-inställning skulle kunna påverka landets befolkning. En domstol fastslog att ministerns beslut var riktigt.

”Det var inte orimligt av ministern att befara att vissa antivaccinationsgruppers stöd för Djokovics ställningstagande gällande vaccin skulle kunna uppmuntra till demonstrationer och protester” skrev domstolen i sitt beslut.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Astra Zeneca vill sälja covidvaccin med vinst [Dagens PS]

Läs även: Karantänsregeln slår mot 7 av 10 företag [Dagens PS]