Cassava Sciences kan stå inför en brottsutredning, anklagat för att ha manipulerat forskningsresultat kring sin Alzheimers-medicin, enligt amerikanska källor.

ANNONS

Det amerikanska justitiedepartementet har initierat en brottsutredning kring Cassava Sciences och huruvida bioteknikföretaget manipulerat forskningsresultat kring sin Alzheimers-medicin. Det uppger källor till Reuters i dag.

Kate Watson Moss, advokat som representerar Cassava, vill i mejl varken bekräfta eller dementera att en utredning inletts men är tydlig på en annan punkt.

”För att vara tydlig: Cassava Sciences förnekar kategoriskt alla anklagelser om brott, skriver Watson Moss som tillägger att företaget heller ”aldrig har anklagats för något brott, och av goda skäl – Cassava Sciences har aldrig ägnat sig åt kriminellt beteende.”

Informerat myndigheterna

Watson Moss konstaterar samtidigt att företaget tagit emot konfidentiella förfrågningar om information från statliga myndigheter, men vill inte säga vilka myndigheter det rör sig om.

”Cassava Sciences har tillhandahållit information som svar på dessa förfrågningar”, skriver Watson Moss och tillägger att ingen statlig myndighet anklagat företaget för att ha gjort fel.

ANNONS
ANNONS

Retuers skriver att en talesperson för justitiedepartementet har avböjt att kommentera ärendet.

Läs även: 42 nya gener som påverkar Alzheimers sjukdom upptäckta [Dagens PS]