Novo Nordisk har mer än fördubblat sitt försäljningsmål för fetmaläkemedlet Wegovy på grund av den överväldigande efterfrågan på läkemedlet.

ANNONS

Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk siktar på att till år 2025 generera en årlig försäljning av sitt fetmaläkemedel på mer än 25 miljarder danska kronor, drygt 36 miljarder svenska kronor, det skriver Reuters.

Det innebär att bolagets har mer än fördubblat sitt försäljningsmål för Wegovy, bolagets läkemedel mot fetma. Det tidigare målet var att fördubbla läkemedlets försäljning 2019, som låg på totalt 5,7 miljarder danska kronor, cirka 8,26 miljarder svenska kronor.

Ges en gång i veckan

Wegovy ska ges via injektion en gång i veckan, det dämpar patienternas aptit och kan därmed hjälpa dem att minska i vikt. Wegovy kan hjälpa till att uppnå en viktminskning på i snitt 17 procent under nästan två år.

Läkemedlet släpptes i USA i juni förra året och den inledande efterfrågan överväldigade bolaget.

När en kontraktstillverkare i december förra året tillfälligt stoppade tillverkning och leveranser på grund av problem som var relaterade till god tillverkningssed fick Novo Nordisk problem men nu väntar sig bolaget att kunna leva upp till efterfrågan på läkemedlet till andra hälften av 2022.

Vill besegra allvarliga sjukdomar

Novo Nordisk grundades 1923 och är ett globalt läkemedelsbolag med huvudkontor strax utanför den danska huvudstaden Köpenhamn. Bolagets mål är att besegra allvarliga kroniska sjukdomar som exempelvis diabetes och fetma.

Bolaget har över 47 000 anställda på 80 kontor runt om i världen. Vid 09:40 på fredagsmorgonen kostar Novo Nordisks aktie 704 danska kronor, 1 020 svenska kronor.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Novo Nordisks fetmaläkemedel säljer som smör [Dagens PS]