Neuralink, grundat av Elon Musk, har utvecklat ett hjärnchip för att skapa tankestyrd datorkommunikation. Nu anklagas bolaget för djurplågeri av en djurrättsgrupp.

ANNONS

Just nu arbetar bioteknikbolaget Neuralink med att utveckla ett hjärnimplantat för behandling av flera olika neurologiska sjukdomar. Bolaget har låtit University of California genomföra hjärnforskningsprojektet eftersom universitetets primatcenter har de apor som används i experimenten, det rapporterar Bloomberg.

Djurrättsgruppen Physicians Committee for Responsible Medicine (Läkarkommittén för ansvarsfull medicin), har lämnat in ett klagomål mot University of California till det amerikanska jordbruksdepartementet, USDA, för: ”invasiva och dödliga hjärnexperiment utförda på 23 apor”, det skriver Bloomberg.

Bolaget förnekar djurplågeri

Anklagelserna om att apor som använts i projektet har behandlats illa förnekades på måndagen av Neuralink.

”Alla nya medicinska anordningar och behandlingar måste testas på djur innan de kan prövas etiskt på människor,” sade företaget i ett uttalande och tillade att USDA efter inspektioner av Neuralinks anläggningar och djurvårdsprogram inte har klagat, det skriver Bloomberg.

Intresserad av Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Elon Musk vill testa Neuralink på människor [Dagens PS]