I januari fäller en domstol Elizabeth Holmes, Theranos förra chef, för bedrägeri. Än har ingen dom fallit, och nu begär Holmes en ny rättegång. Hon påstår att ett nyckelvittne ljugit under rättegången.

ANNONS

Elizabeth Holmes var drottningen av Silicon Valley tills avslöjandet kom: Hennes revolutionerande uppfinning var påhitt. Hon dömdes i januari för att ha lurat till sig enorma summor från investerare, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

Dom för bedrägeri

Nu ska en domare besluta om Elizabeth Holmes får en ny rättegång, eller om domen för bedrägeri står fast. Holmes har begärt en ny rättegång, med motiveringen att åklagaren lade fram missvisande bevisning.

Enligt Elizabeth Holmes och hennes försvarare har ett av nyckelvittnena i rättegången mot henne inte hållit sig till sanningen, uppger BBC. Uppgifterna kommer efter att Holmes försvarsteam misslyckats med att få domen upphävd.

”Ångrar sitt vittnesmål”

Vittnet i fråga är Theranos förre laboratoriechef, Adam Rosendorff. Elizabeth Holmes advokat uppger att Rosendorff besökt henne och nu säger att han ångrar sitt vittnesmål under rättegången.

Holmes dömdes för att ha lovat att revolutionera vården med en teknologi för att upptäcka sjukdomar som cancer och diabetes med några droppar blod. Wall Street Journal avslöjar 2015 bluffen, och hon och hennes ex-pojkvän Ramesh ”Sunny” Balwani döms för bedrägeri.

ANNONS
ANNONS

Elizabeth Holmes fick investerare att satsa mer än 900 miljoner dollar (nästan 9,9 miljarder kronor) i Theranos, som vid en tidpunkt värderas till 9 miljarder dollar (90,9 miljarder kronor).

Läs även: Dundertabben som körde hajpad unicorn i botten [Dagens PS]