Dagens PS
Att ta risker är viktigt i livet.
Att ta risker är en viktig aspekt i livet, inte minst om du vill växa i yrkeslivet. (Foto: Pexels).
Gaithri Ribbarp
Gaithri Ribbarp
Uppdaterad: 24 mars 2024Publicerad: 24 mars 2024

Att ta risker går hand i hand med innovation, åtminstone om du vill hålla dig relevant. Faktum är att många i dag nog är rädda för att träda utanför sin comfort zone, men det är faktiskt nödvändigt om du ska kunna utvecklas.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Här nedan följer några knep på hur du kan ta så kallade smarta risker för att ändra ditt mindset och ge dig själv en boost.

Sök efter risker

Självklart finns det vissa risker i livet vi inte bör ta. Att gå ensam i en mörk gränd mitt i natten är kanske inte det smartaste draget.

Men att ta en medveten risk som hjälper oss att nå dit vi vill i livet, är desto smartare. Upplever du att du inte kliver utanför din comfort zone och att du inte känner dig utmanad, finns risken att du inte utmanar dig själv tillräckligt.

Vill du växa och pusha dig själv? Då måste du ta smarta och planerade risker, skriver Fortune.

ANNONS

Senaste nytt

Bli kompis med din data

Många kan tycka att undersöka siffror och data kan verka läskigt och överväldigande. Tänk istället tvärt om, att datan är din vän. För har du koll på din data hamnar du plötsligt i en position av makt och kontroll.

Det ger dig en insyn i hur din situation ligger till just nu. Samtidigt som du får en insikt i om de risker du tagit hittills har genererat de resultat du önskar, eller om du helt enkelt måste tänka om.

ANNONS

Ta dig en titt i backspegeln

För många kan det nog väcka en känsla av obehag att göra en tillbakablick, då det kan inge en känsla av ångest, vilket i sin tur kan ha en negativ påverkan på vår självkänsla.

Men om vi istället gör en tillbakablick med syfte för att självresonera, kan vi göra en tillbakablick utan att döma oss själva och med syftet att istället lära oss av våra misstag.

Budskap är viktiga

De budskap som du väljer att sända ut är av stor betydelse. Det är lätt hänt att vi ibland sänder ut fasta budskap, detta är särskilt vanligt inom rekrytering till exempel.

Om du vill införa ett mindset som uppmuntrar till tillväxt, våga investera i individer som kanske inte passar in i den mall du söker.

Investera i individer som är villiga att ge sina färdigheter och kunskaper till företaget. Ännu bättre är om personen utmanar företaget till att ta till nya metoder och förhållningssätt som driver förändring och tillväxt.

Inga risker utan misslyckanden

ANNONS

Med det sagt är det viktigt att kunna ta del av tidigare misstag och misslyckanden.

Var inte heller rädd för att fira misslyckanden, då det ofta är dem som driver oss framåt och inspirerar till förändring och tillväxt.

Läs även: Så “fuskar” du dig till framgång.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Hej chef! Försäkra inkomst upp till 150 000 kr/mån

Som chef möter du ofta utmaningar – skydda din framtid med Unionen Chefs inkomstförsäkring. Vill du ha ännu mer trygghet? Förstärk skyddet med vår tilläggsförsäkring – extra säkerhet för bara 100 kr extra i månaden!

Nyfiken? Läs mer här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS