Senaste nytt

annons

Vill du bli ultrarik – här är facit

Vill du bli ultrarik – här är facit

Det finns många exempel på investerare som blivit rika. Hedgefondsstjärnan George Soros är en. Men om man vill bli extremt rik och toppa listor så tycks det bara finnas en väg.

ANNONS

Bygg ett framgångsrikt företag. Listan över världens rikaste familjer år 2020 är ett bevis på detta faktum. Det är bara Saudiarabiens kungafamilj Al Saud som inte blivit rik på entreprenörskap.

Högst upp tronar, som vanligt, familjen Walton som är huvudägare till världens största detaljist, Walmart. Även tvåan på listan har blivit förmögen på konsumentprodukter. Familjen Mars rikedom kommer främst från choklad och tuggummi.

I övrigt är det en salig blandning av industrier som är representerade. Allt ifrån traditionell industri (familjen Koch) till telekom (familjen Ambani) och fondförvaltning (familjen Johnsson).

Noterbart är att Europa har fyra familjer på tio i topp. Dels de franska lyxmodeentreprenörerna Hermés och Wertheimer, dels de tyska familjerna Boehringer (läkemedel) och Albrecht (lågpriskedjan Aldi) på plats nio och tio. Vidare är det intressant att ingen kinesisk familj kvalar in. Sveriges hopp, HM-familjen Persson, måste dubbla sin förmögenhet för att komma in på listan.

ANNONS
ANNONS

Läs mer från Investerardygnet >>

  • ANNONS