Senaste nytt

annons

Oroväckande Volvo – ni är långt efter

Oroväckande Volvo – ni är långt efter

Amerikaner och kineser. Det är nationaliteterna på de företag som har kommit längst när det gäller förarlösa bilar.

ANNONS

I toppen ligger Alphabets dotterbolag Waymo följt av General Motors Cruise.

Waymo har inte längre längst tillryggalagd distans men leder fortfarande när det gäller längst körd sträcka utan avbrott. Det visar en färsk mätning av DMW California.

Alphabet i slagläge

Än så länge är det mer av en skönhetstävling men snart kommer de stora biltillverkarna att lägga ordrar för mjukvaran till självkörande bilar.

Då kommer man inte kompromissa med kvalitén. Alphabet ser i dagsläget ut att få samma position på bilar som oberoende leverantör som man fått för operativsystem på mobiltelefoner.

Volvo distanserade

Svenska Volvo Cars hade ju ambitioner på det här området tillsammans med Veoneer. Samriskbolaget Zenuity skulle utveckla mjukvaran.

Numera är det bara Volvo Cars som driver projektet vidare. Men är man inte med i toppen ännu så ser det mörkt ut för att utmana om standarden.

Men det finns fler som har problem.

Apple efter

Apple, som uppges ligga i startgropen för att ge sig in i bilbranschen, befinner sig långt ned i statistiken med endast 1 400 mil avverkade.

Apple var först med Iphone. Här är konkurrensen en annan.

ANNONS
ANNONS

Likaså överraskar det att inte Tesla har mer empiri för förarlösa bilar. Elon Musk har ju varit branschens största förespråkare för det här teknikskiftet.

Läs mer från Investerardygnet >>

  • ANNONS Annons-banner