Med all respekt för allvaret i den svenska regeringskrisen. Men den kommer med all sannolikhet att betyda mindre för aktiemarknaden jämfört med vad som händer med styrelseskicket i USA och andra stora länder.

ANNONS

Börsens riktkarl, USA, har efter presidentbytet gått in i en lugnare fas. Men det kanske bara är tillfälligt.

USA:s bäste president

Enligt undersökningsföretaget YouGov så har den förre amerikanske presidenten Donald Trump stärkt sin ställning efter avgången. Kalabaliken med stormningen av Capitolium till trots.

Enligt den senaste mätningen anser nämligen 36 procent av republikanerna att Trump är den bäste presidenten i USA:s historia. Trump får överlägset flest röster.

Kampanjen har börjat

Tidigare var den platsen vikt åt ikonen Ronald Reagan.  Trump placeras alltså före historiska giganter som Abraham Lincoln och George Washington. Om inte Trump hittar på några dumheter, och har hälsan, lär han dyka upp i nästa presidentvalskampanj.

ANNONS
ANNONS

Och den tycks redan ha börjat så smått. I förra veckan började Trump hålla kampanjmöten, med start i Ohio. Trump behöver inte nödvändigtvis vara dålig för aktiemarknaden. Men det kommer sannolikt att bli mycket stökigare och volatilt på börsen.

Trump bästa presidenten enligt republikaner
Trump anses som den bästa republikanske presidenten enligt undersökning.