Senaste nytt

annons
annons
Ny trend: Permanent hemarbete stor risk för fastighetsbolagen

Ny trend: Permanent hemarbete stor risk för fastighetsbolagen

Alla anställda på amerikanska Twitter fick i dagarna ett mail från VD:n Jack Dorsey där de erbjöds att jobba hemifrån ”forever”. Tidigare har techjättarna Google och Facebook uppmanat sina anställda att arbeta hemifrån resten av året.

Det här kan vara början på en ny trend. Fungerande hemmajobbande under pandemin har fått företag att ifrågasätta behovet av att alla anställda ska vara på kontoret.

Fördelarna kan vara både högre produktivitet som livskvalité. Två färska undersökningar som nyligen gjorts av investmentbanken Deutsche Bank och getAbstract bekräftar bilden. Ungefär hälften av de tillfrågade föredrar att jobba hemifrån. En tredjedel hävdar dessutom att produktiviteten blir högre vid hemmakontoret.

ANNONS
ANNONS

Sedan tillkommer kostnadsaspekten för företagen. Hyror och personal är de första större posterna att rannsaka där intäkterna viker. Efter att fastighetsaktier med tyngdpunkt på detaljhandel och hotell har haft det kämpigt så kan det mycket väl vara dags för kontorsfastigheter att hamna i blåsväder. Nu återstår att se hur kraftfull den här trenden är.

Aktieägare i Hufvudstaden, Castellum, Fabege, Klövern har all anledning att oroa sig.

Läs mer från Investerardygnet >>

ANNONS
ANNONS

TEKNIKDYGNET

ANNONS
ANNONS