Dagens PS

Lätt att bli mörkrädd – så läskiga är Amazon

Investmentbanken Bofa sammanställde förra veckan skrämmande statistik över e-handelsjätten dominans i USA. (Foto: Unsplash)
Investmentbanken Bofa sammanställde förra veckan skrämmande statistik över e-handelsjätten dominans i USA. (Foto: Unsplash)
Investerardygnet
Investerardygnet
Uppdaterad: 05 okt. 2020Publicerad: 05 okt. 2020

Av alla domedagsprofetior över svensk detaljhandel när Amazon gör entré i höst så är nog den amerikanska jämförelsen mörkast. Investmentbanken Bofa sammanställde i förra veckan färsk statistik över e-handelsjätten dominans i USA. 

ANNONS
ANNONS

Hela 60 procent av de tillfrågade uppgav att de började sin sökning på Amazon när de skulle e-handla. Det är en ökning från fjolårets 58 procent. Förutom Google på 26 procent är övriga detaljister marginaliserade.

Nu har inte Amazon blivit lika framgångsrika utomlands som i USA. Men det finns undantag. I Tyskland är andelen av e-handeln 50 procent och Sverige anses som ett kulturellt amerikaniserat land. 

Väktardrönare istället för larm

Med ett större inflytande i handeln är det sannolikt att även andra tjänster som tillhandahålls av Amazon kan få större acceptans hos svenska konsumenter. Som synes av diagram 2 har Amazon lika stor omsättning i resterande verksamheter. Där finns allt från molntjänster, filmer, musik och elektroniska hjälpredor.

Den senaste produktnyheten är en drönare som svävar omkring inne i huset som alternativ till vanliga hemlarm. Det är något att bita i för Securitas.

Läs mer från Investerardygnet >>

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS