Dagens PS

Frestande att ta rygg på Warren Buffett - gör tvärt om

Varför göra som alla andra när man kan vara motvalls och göra som Warren Buffet. Förra månaden nettoköpte Buffett aktier för över 500 miljarder kronor, enligt offentliga dokument från Berkshire Hathaway.(Foto TT/Unsplash)
Investerardygnet
Investerardygnet
Uppdaterad: 10 maj 2022Publicerad: 09 maj 2022

“Be greedy when others are fearful” är ett känt citat från mästerinvesteraren Warren Buffett. Det grundar sig i Buffetts övertygelse om att det brukar vara bra att köpa när alla andra är rädda och vill sälja. När det är röda lappar på varorna är oddsen för goda affärer bättre. Och han lever som han lär.

ANNONS
ANNONS

I förra månaden nettoköpte Buffett aktier för över 500 miljarder kronor, enligt offentliga dokument från Berkshire Hathaway.

Warren Buffet rekordköper aktier

Källa: Financial Times

Extrem börsoro

Om Buffett får rätt i sitt bottenfiske återstår att se. Och han har, som synes i diagrammet ovan, resurser att ta av. Men hans aktion är förståelig.

Just nu är det nämligen en extrem börsoro. Det framgår av investmentbanken Goldman Sachs sentimentsindikator som är en sammanvägd barometer av en mängd olika faktorer (se diagram nedan).

Agera Motvalls som Warren Buffet

Källa: Goldman Sachs

Ta rygg på oraklet Warren Buffet

Det är ytterst sällan som utslaget är så här pass negativt. Det intressanta är att det allt som oftast är klokt, som Buffett, att agera motvalls.

ANNONS

De som sålde när sentimentindikatorn var som högst våren 2021 har gjort en bra affär. Nu är det som sagt den omvända situationen. Buffett investerade en tredjedel av nettokassan i Berkshire Hathaway.

För de som har lyxen att vara i samma situation kan det vara en god idé att ta rygg på oraklet från Omaha.

Relaterade artiklar:

Visst finns det ljusglimtar trots… Dagens PS

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS