Tänk att få 14 miljoner kronor bara för att visa en pryl eller tjänst för andra. Det är verkligheten för Cristiano Ronaldo, världens just nu högst betalda influenser. Portugisen toppar listan, sammanställd av brittiska Hopper HQ, över kändisars arvode för att sponsra något på Instagram.

ANNONS

Och då är summan bara ett genomsnitt. Rimligtvis har han erhållit ännu mer pengar för enstaka insatser.

296 miljoner följare

Nu är det inte bara för att Ronaldo är en av världens bästa fotbollsspelare som han kan håva hem storkovan i reklamjippon. Han är också den influenser på Instagram som har flest följare. 296 miljoner stycken för att vara exakt. Man kan misstänka att det finns någon slug marknadsförare i Ronaldos närhet som snitslat spåret till den här succén på Instagram.

Zlatan Ibrahimovic långt ner på listan

Prisuppgifterna och rankingen i Hopper HQ:s lista följer nästan slaviskt antalet följare. Näst flest följare på Instagram har den amerikanske filmstjärnan Dwayne Johnson med 244 miljoner följare. Hoppet är stort ner till sverigeettan som är Zlatan Ibrahimovic med 38 miljoner följare.

så mycket tjänar världens största Influenser

Inga politiker på listan

Men det räcker inte bara med att vara känd som influenser. Man ska vara känd för rätt saker. Att döma av listan är det idrottare, musiker och filmstjärnor som gäller. Politiker är det exempelvis ont om. Inte ens Donald Trump kom upp i samma följarskara på Twitter, när det begav sig.

ANNONS
ANNONS

Så tänk på att det är viktigt att välja rätt profession om ni vill in i följartoppen och ta del av pengarna.