Kriget i Ukraina och spänningarna mellan Taiwan och Kina bekymrar investerarkollektivet. Likaså centralbankernas åtstramningar och räntehöjningar. Men det är en annan risk som får investerarna att sova dåligt

ANNONS

Och det är inflationen. Det visar investmentbanken BofAs månatliga undersökning av vad världens största kapitalförvaltare anser.

Okontrollerad inflation är fortfarande mardrömmen

Trots att den amerikanska inflationsstatistiken nyligen kom in högre än förväntat har den upplevda risken för inflationen avtagit något i mätningen.

Men fortfarande utgör inflationen den överlägset största risken. Generellt verkar dock oron ha lagt sig något på börsen. Den enda risk som ökat jämfört med förra månaden är den för tuffare centralbanker.

Men, som framgår av diagrammet nedan, så bedöms risken ändå vara mindre än i juni.

Det här får investerarna att sova dåligt
Källa: BofA

Recessionsrisken har minskat

Intressant är också att världens största investerare har tonat ned risken för en global recession. Andelen förvaltare som oroat sig för detta har minskat för varje månad.

Nedgången recessionsrisken i september var den största förändringen av alla uppspaltade risker. Flera centralbankschefer har den senaste tiden bedyrat att en recession inte är förestående.

ANNONS
ANNONS

Vi får hoppas att de har rätt.

Relaterade artiklar:

Läge för valutaspekulation. Dagens PS