De senaste 60 sekunderna har 695 000 historier eller bilder delats på den sociala mediaplattformen Instagram runt om i världen. Samtidigt har 2 miljoner så kallade “swipes” ägt rum på datingappen Tinder.

ANNONS

Det är bara några av alla aktiviteter som sker under blott en minut på Internet. Det visar en färsk mätning av Lori Lewis (se bild nedan) som är en amerikansk konsultfirma specialiserad på social media.

Myriad av aktivitet

Internet har utvecklats till ett eget digitalt universum med en myriad av uppladdningar, nedladdningar, sökningar, meddelanden, streaming med mera. Det finns många siffror och observationer, förutom de ovan nämnda, att förvånas över.

Contentchock

Facebook och Alphabet

Dit hör också att nästan 70 miljoner textmeddelanden förmedlas via WhatsApp (meddelandeapp ägd av Facebook) och Messenger (också meddelandeapp ägd av Facebook) under 60 sekunder.

Det är en trafik som går utanför telenätet och som sannolikt tidigare föranledde ett telefonsamtal. Likaså kan man förundras över att det varje minut dygnet runt läggs ut 500 timmar av nytt innehåll på Youtube (ägd av Alphabet).

USA och Kina dominerar – Spotify undantag

Sedan är den här sammanställningen långt ifrån komplett. Exempelvis borde antalet lyssnare på  svenska Spotify under en minut rimligen vara flera miljoner.

ANNONS
ANNONS

De kinesiska sajterna är inte ens med i mätningen. Det skulle göra skillnad.

Förutom just Spotify är det en fullkomlig dominans av USA och Kina när det gäller plattformar för sociala medier.