Senaste nytt

annons

Orolig för corona? Se diagrammet

Orolig för corona? Se diagrammet

”Lugn bara lugn” heter en poesibok utgiven 1984 av den folkkära och nu saliga poeten Kristina Lugn. Det är inte utan att titeln skulle kunna vara ett lämpligt budskap till investerarkollektivet i dessa oroliga mutations- och vaccintider.

ANNONS

Kurvorna för pandemin ser nämligen ganska bra ut just nu.

Smittokurvorna faller

I västvärlden befinner sig alla länders smittokurvor, mätt på två veckors rullande basis, med något undantag (Portugal) rejält under toppnoteringarna. Det visar en sammanställning av banken Nordea.

I Sverige är antalet bekräftade fall nu på halva nivån. Detta trots att testerna är mer utbredda. Även om man plockar in folkrika länder som Indien, Brasilien, Ryssland med flera så lutar kurvorna klart nedåt (diagram två).

Vaccinkurvan är lodrät

När det gäller vaccineringen (diagram tre) så kan det säkerligen gå fortare men de facto har det redan vaccinerats lika många på en månad som bekräftade smittade coronafall sedan start. Och det trots en massa strul.

Det visar en sammanställning av tidningen Financial Times. Sammantaget borde kurvorna mana till ett visst lugn på finansmarknaderna. Åtminstone i pandemifrågan.

ANNONS
ANNONS

Läs mer från Investerardygnet >>

  • ANNONS Annons-banner