Forskare kan nu slå fast vad som gör dig lyckligast – och det är träning. Detta efter en studie som utförts på uppdrag av universiteten Yale och Oxford.

annons
annons

Det är Business Insider som tagit del av studien.

Studien omfattar över 1,2 miljoner amerikaner, och varje deltagare tillfrågades om deras mentala hälsa under de senaste 30 dagarna, vilken fysisk aktivitetsnivå de haft, samt hur mycket de tjänar.

Allt från gräsklippning till hårdträning räknades in, och vid studiens slut kan forskarna nu fastställa att de individer som var regelbundet aktiva bara mådde dåligt 35 dagar om året, vilket var 18 dagar färre än sina inaktiva jämlikar.

Det finns dock en gräns för hur lycklig du kan bli av träning. Enligt studien var för mycket träning skadligt för den mentala hälsan. Den ideala träningsmängden låg mellan tre till fem gånger i veckan, där passen varar mellan 30 och 60 minuter. Träningsaktiviteterna fick gärna innefatta sociala sporter.

ANNONS
ANNONS

Studien kunde också dra slutsatsen att aktiva individer var lika lyckliga som de som var inaktiva men tjänade 231.000 kronor mer om året. Kanske finns det ett pris på lycka, även om det är högt. Det är klart billigare att dra ut på en joggingtur.