Samhällsutvecklaren Ramboll, som designar framtidens städer och samhällen, satsar på att bli marknadsledande i strategisk hållbarhetsrådgivning på en rad marknader internationellt.

ANNONS

Bolaget startar en ny enhet för att erbjuda näringslivet strategisk hållbarhetsrådgivning.

”Allt fler företag höjer ribban för sitt hållbarhetsarbete. För att klara den accelererande omställningen behövs rådgivare på internationell nivå som kan följa den marknad som driver utvecklingen mest framgångsrikt. Det gäller såväl miljömässig som social hållbarhet, i kombination med att beräkna de ekonomiska aspekterna av att investera i hållbarhetslösningar, säger Louise König, ansvarig för hållbar affärsutveckling på Ramboll, i en kommentar.

Tillsammans med Anne Swartling, som har ansvar för operations, ska hon leda den nya satsningen där ambitionen är att bli marknadsledande på nyckelmarknaderna Skandiavien, Centraleuropa, Storbritannien och USA, som det heter i pressmeddelandet och där det framgår att rådgivning i hållbarhet erbjuds till både offentlig och privat sektor.

”Vi bygger ett unikt team med en stark bas av konsulter och samhällsutvecklare och vi har alltid möjlighet att bilda specialistteam för våra kunder med 16 500 kunniga kollegor runt om i världen varav cirka 2 000 finns i Sverige”, fortsätter Louise König.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Det ska snabba på omställning till fossilfritt [DagensPS.se] »