Entreprenör avslöjar i Di att han satsat alla sina pengar på aktieduo för att klara sin pension.

ANNONS

Det är två högriskaktier som entreprenören enligt artikeln gått all-in i för att få en dräglig tillvaro på ålderns höst.

”Jag har inga andra val än att satsa på hög risk. Då kan det finnas en chans att få någon typ av pension i alla fall. Jag är 58 år och det finns inga andra alternativ om man ska ha någon rimlig chans. Om jag minskar risken vet jag på förhand att min pension blir kass, på ren svenska”, berättar småföretagaren entreprenören, som vill vara anonym, för Dagens Industri.

Småföretagaren har lagt in sina pengar på ett forskningsbolag och ett ögonstyrningsbolag. I det sista fallet sålde han aktien med förlust. I det andra bolaget har hans privata post backat med över 65.000 kronor i värde sedan aktieköpet. Däremot har en annan aktiepost som han sitter på i bolaget ökat med 134 procent i värde.

”Gör jag bort mig så har jag bara mig själv att skylla”, säger entreprenören till Di där även Günther Mårder, vd på intresseorganisationen Företagarna, uttalar sig och konstaterar att många småföretagare får en usel pension.

ANNONS
ANNONS

”Många småföretagare är väldigt medvetna om det, då allt annat har fått gå före nästan hela tiden. Framför allt om man har anställda så är det alltid så att deras löner går före”, säger Mårder.