Blott 25 år gammal kan mediekändisen Bianca Ingrosso nu bada i pengar sedan hon sålt sitt sminkbolag.

Di Digital (obs, inloggning krävs) berättar att Bianca Ingrosso sålt sitt sminkbolag för vad som tros vara en prislapp på cirka 200 miljoner kronor.

Det gör att den kända mediepersonligheten, som uppges ha 1,1 miljoner följare på Instagram och runt 350 000 prenumeranter på Youtube – och även medverkar i tv-serien ”Wahlgrens Värld” tillsammans med sin mamma Pernilla Wahlgren – inte längre behöver fundera över om hon klarar privatekonomin på ålderns höst.

Det är riskkapitalbolaget Verdane som köper Bianca Ingrossos sminkmärke Caia, som enligt Di Digital varit en formidabel succé sedan starten 2018.

Caias vd Mikael Snabb säger till tidningen att smink- och kosmetikabolaget gjorde en vinst på omkring 5,5 miljoner kronor 2019 och omsatte cirka 55 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Det bör understrykas att ingen i grundteamet sålt hela sitt innehav och jobbar kvar för att internationalisera bolaget. Det betonar Jonathan Bui, kommunikationsansvarig på Verdane:

”Det är väldigt viktigt både för oss på Verdane och för Bianca och grundarteamet själva att det som framgår är att vi nu ska jobba tillsammans för att växa bolaget”, skriver han i ett mejl till Dagens PS.

Mikael Snabb utvecklar resonemanget i Di Digital:

”Det absolut viktigaste, hela vårt existensberättigande, är produkterna. Vi arbetar med världens bästa fabriker som tillverkar de mest exklusiva varumärkena, men har tagit bort både importörer och återförsäljare ur kedjan. Med lägre egna omkostnader kan vi göra kvalitetsprodukter tillgängliga för en större kundgrupp genom billigare priser”.

Henrik Aspén, partner på riskkapitalbolaget Verdane, säger till tidningen att han är imponerad över Caias framgångsresa och att det är ”ett idealbolag för Verdane”.