Äger Englands bästa pub, bränner gin och vodka i byn.

I engelska Ramsbury är en av världens rikaste – svensken Stefan Persson – en kändis bland byborna.

Mångmiljardären Stefan Persson, klädjätten H&M:s huvudägare och styrelseordförande, har sitt gods i det pittoreska lilla samhället och han är byns pubkung. Stefan Perssons värdshus och pub ”The Bell” – med 300-åriga anor – har precis korats till årets pub i England, berättar Expressens Dina Pengar och uppger att Stefan Persson i det tysta byggt upp sitt företagsimperium i Ramsbury med en omsättning på cirka 150 miljoner kronor, enligt senast kända siffrorna.

ANNONS
ANNONS

”Jag tycker att Persson gjort mycket bra för byn när han tog över The Bell”, säger Elaine Flippince, som äger postkontoret i byn, i artikeln.

Dina Pengar konstaterar att Stefan Perssons företagsgrupp i Ramsbury bränner sprit – vodka och gin – och brygger elva ölsorter, röker fisk, producerar rapsolja, hyr ut hus, driver en onlineshop och har stora markområden för jordbruk.

”Enligt den senaste årsredovisningen har företagsgruppens olika delar sammanlagt 72 anställda. Flest anställda fanns hos The Bell med 34 personer”, skriver Dina Pengar och uppger att båda de brittiska tidningarna Daily Mail och The Telegraph av allt att döma missade att Stefan Persson äger puben som de uppmärksammade i samband med utmärkelsen årets engelska pub.