I det tysta har hockeylegendaren grävt guld på andra sidan Atlanten sedan finanskrisen. Så här gick det till.

Expressen har träffat det tidigare NHL-proffset Peter Forsberg i amerikanska Denver där han länge var den kanske största stjärnan i klubben Colorados toppkedja. Men intervjun kommer snabbt att handla om ”Foppas” liv som affärsman snarare än hans tid på isen.

För tidningen berättar det svenska hockeyundret att han gjort flera lyckade fastighetsinvesteringar de senaste tio åren. Tillsammans med kompanjonen och vännen John Zakham har de pumpat in pengar i både mark och nya byggprojekt sedan objekt vräktes ut på marknaden efter finanskrisen 2007-2008, berättar han.

John Zakham skulle först bli läkare men hamnade i stället på investmentbanken Morgan Stanley, berättar Peter.

”När kraschen kom lämnade folk bara tillbaka nycklarna till banken och sedan försökte bankerna sälja ut så billigt som möjligt bara för att bli av med saker och ting. Då stod John där med en checkbok och kunde köpa tomterna.”

ANNONS
ANNONS

Tack vare de första investeringarna, som gav bra avkastning enligt Forsberg, kunde affärsduon ”expandera och köpa” mer. På så sätt har de kunnat undvika externt kapital helt och nyligen, 2015, sålde man det stora projektet Washington Park Station – ett flervåningshus som är en del av en intilliggande pendeltågsstation signerat Peter Forsberg och John Zakham.

Det tidigare Colorado-proffset – som just nu ruvar på bland annat hyresrättsfastigheter för att ”få lite avkastning” – vill inte avslöja exakt hur mycket han plöjt ner i Denvers fastighetsmarknad. Men Peter konstaterar att delstaten växer så det knakar.

”Det är helt sjukt. Jag tror att det flyttade in hundra tusen människor under förra året bara. Det bor två och en halv miljoner här och flyttar in tiotusen per månad”, säger han till tidningen.

När Forsberg får frågan om han investerat flera miljoner dollar blir svaret kort:

”Nej, så mycket är det inte.”