Dagens ledarkoll handlar nästan uteslutande om det politiska läget i Sverige.

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Here we go again

DI sammanfattar det trötta politiska läget: ” På fredag ska riksdagen begå sin andra statsministeromröstning, denna gång om Stefan Löfvens kandidatur. Efter veckans besked från C och L kommer han få ett nej. Samma majoritet som röstade bort honom i den obligatoriska prövningen i riksdagen efter valet och som därefter tillsatte en moderat talman kommer nu att rösta nej igen.”

Allvarligt läge

 

 

 Även Norrländska Socialdemokraten ger sig på att beskriva läget: ”Därför ska det bli intressant att se om talmannen Andreas Norlén har någon lysande idé för att bryta dödläget.Ett alternativ är att testa Ulf Kristersson på nytt. Men det kräver i så fall att Annie Lööf och Jan Björklund överger allt som de lovade under valrörelsen och bildar regeringsunderlag med högernationalisterna i SD, vilket skulle bädda för en mycket svårhanterlig svekdebatt för de liberala partierna.Därför är det troliga att Kristersson skulle förlora även en ny statsministeromröstning.Ett annat alternativ kan därför vara att talmannen ger Jan Björklund (L) i uppdrag att försöka bilda en liberal minoritetsregering som kan budgetsamarbeta med både S och M.”

Dansk liberalism

GP skriver om dansk liberalism: ”Danmarks tre liberala partier har alla hittat sin specifika nisch och profil i det politiska landskapet. Det kan bli en lärdom för de svenska motsvarigheterna.”

Glömde ni klimatet?

Borås Tidning skriver att den nya budgeten saknar en seriös klimatplan: ”Att Moderaterna och Kristdemokraterna går fram med en bättre budget än den som övergångsregeringen har lagt är helt i sin ordning. Men det är samtidigt en budget vars helhet inte är klimatsäkrad. Det håller inte.”

Dagen snackis:

Folk är verkligen trötta på det politiska läget just nu. Julen kommer som en befrielse från allt trams, och allt maktfullkomligt spel.

 

ANNONS
ANNONS