Mossack Fonseca, den advokatbyrå som var i centrum för Panamaläckan, väljer att lägga ned helt verksamheten med hänvisning till negativ publicitet. Det rapporterar AP.

ANNONS

”Ryktesförstöringen, mediakampanjen, de ekonomiska konsekvenserna och oregelbundna åtgärder från vissa panamanska myndigheter har orsakat oåterkallelig skada, vilket har resulterat i att den offentliga verksamheten upphör i slutet av denna månad”, står det i ett uttalande.

Bolaget hade i somras genom sin grundare Jürgen Mossack bekräftat att man stängt sina kontor utomlands. Även då var det skandalen och det efterföljande negativa mediaskrivandet som låg till grund för beslutet.

2016 avslöjades det att Mossack Fonseca 2016 hjälpt flera förmögna individer, företag och banker att dölja sina tillgångar i skatteparadis genom så kallade brevlådeföretag. Bland dessa personer fanns flera statshuvuden, däribland Islands statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson och Pakistans premiärminister Nawaz Sharif som båda fick lämna med anledning av skandalen.

ANNONS
ANNONS