”Det här är ju min business!” dundrar succébloggerskan Kenza Zouiten.

Den sociala mediejätten Instagram, som sedan 2012 ägs av Facebook, verkar nyligen ha gjort en ändring i sina algoritmer som innebär att många av plattformens största profiler fått se publiksiffrorna rasa, skriver Breakit.

”Våra källor, Instagrammare i länder som USA, Tyskland, Australien och Sverige – med följarskaror på mellan 10.000 – 100.000 – vittnar om fullt kaos på Instagrams plattform”, skriver sajten.

ANNONS
ANNONS

Och nu går svenska succébloggerskan, modellen och entreprenören Kenza Zuiten till hård attack mot Instagram. I ett inlägg berättar hon att hon tappar följare i rask takt samtidigt som nya följare stagnerat. Kenza konstaterar också att hennes inlägg och bilder – vilka kan vara värda upp till 100.000 kronor från annonsörer – inte visas till samma räckvidd som tidigare.

”Stör mig som fan på att jag hamnat i någon slags ’skugga’ på Instagram? /…/ Det här är ju min business! Instagram, vad händer?!”, skriver hon.

Instagrams mystiska ändringar har enligt Breakit varit ett stort problem bland många av världens mest populära profiler och så kallade ”influensers” de senaste veckorna där det i vissa fall har handlat om en halvering av trafiken.