Tillsammans med sina kompanjoner och medgrundare, Pär Wredendahl och före detta utförsåkaren Thomas Fogdö, har han dragit in tre miljoner kronor i riskkapital och ska nu bli störst i Sverige.

ANNONS

Mikael Funa berättar hur Fogdö fick idén till Packbud – en auktionsbaserad webb- och mobilplattform med bas i Malmö och kontor i Uppsala.

”Han är väldigt miljöintresserad och föreläser mycket runt om i landet och kör mycket bil. Han tänkte att det borde gå att optimera ytorna i transportbranschen bättre. Flygbranschen och hotellbranschen har kommit långt med att utnyttja ledig kapacitet, men det finns fortfarande enormt mycket att göra i transportbranschen”, säger Mikael Funa till 8till5.se.

Kunden lägger upp en förfrågan på  Packbuds  sajt om var, vad och när något ska transporteras. De 300 transportbolag som är anslutna till tjänsten får sedan möjlighet att lägga offert.

”Förhoppningen är att bli den största marknadsplatsen för den här typen av tjänster i Sverige”, säger Mikael Funa till sajten.

Malmöbolaget fått redan fått 4.000 förfrågningar utan att göra någon reklam.

90 procent av kunderna är privatpersoner. Målet är att under 2015 växa i Sverige.

”Nästa steg är grannländerna”, säger Funa till 8till5.se.

ANNONS
ANNONS

Sedan Packbud lanserade i april 2013 har man testat marknaden och sett att det finns ett stort behov, utvecklat produkten samt sett en stadig ökning av inkommande transportförfågningar och beställningar.

Bolaget har nu tagit in 3 miljoner kronor i riskkapital från Aggregate Media Fund samt affärsänglarna Lars Tenerz, Jan Karlander, Ulf Blommé, Lars Söderqvist och Magnus Andersson. Det nya kapitalet ska främst användas för att vidareutveckla och marknadsföra tjänsten samt bearbeta transportbranschen.

”Vi har nu bevisat att det här är en tjänst som folk vill ha. Nu vill vi springa snabbare och även gå in på nya marknader. Därför tar vi in riskkapital”, säger Mikael.