Susanne Spector, arbetsmarknadsexpert, anser att det allmänna statliga stödet till företag som permitterar anställda i pandemin inte borde förlängts.

ANNONS

Före ju beslutade regeringen om förlängningen och det gäller alla branscher.

”Personligen tycker jag det var helt fel beslut att förlänga det generella stödet till alla”, säger Nordeaekonomen Susanne Spector till TT i en artikel i Svenska Dagbladet.

Tidningen skriver att de flesta branscher i dag tuffar på normalt igen.

Krogar, hotell och handlare har det kämpigt

Det gäller dock inte krog- och turistnäringen. Men där fungerar permitteringsstödet dessutom dåligt, menar Nordeas arbetsmarknadsexpert som hellre än ett generellt krisstöd hade sett riktade branschstöd till pandemiutsatta företag.

Susanne Spector ser ljust på arbetsmarknaden framöver.

ANNONS
ANNONS

”Jag tror på en stark återhämtning när restriktionerna släpps och att arbetslösheten sjunker till åtta procent i sommar”, säger hon till SvD.

Uppenbarligen är det inte bara krogar och hotell som slåss för sin existens i pandemin. Även modehandeln knäar. Modehandlarna har i snart ett års tid varit föremål för ”en lång ökenvandring”, sade Svensk Handels vd Karin Johansson i går i en kommentar kring  de dramatiska januarisiffrorna över kläd- och skoförsäljningen i Sverige.