Den svenska IT-marknaden är svältfödd på programmerare. Flera organisationer erbjuder snabbkurser – helt gratis. Här är de bästa alternativen.

ANNONS

Veckans Affärer har satt ihop en guide för vart man ska söka sig om man vill ”ta snabbfilen till välbetalda jobb”. De fyra organisationerna i topp är Epicenter Campus, Academy, Tjejer Kodar och Pink Programming.

Epicenter Campus har kurser på tre månader där du lär dig det populära språket Javascript. Organisationen har precis startat upp, och de första 30 platserna hade 1.000 sökande. Samtliga deltagare garanteras jobb med ingångslön 30 000 kronor och hyrs ut som konsulter ett år på stora företag som samarbetar med Epicenter.

Academy är dotterbolag till rekryteringsföretaget Academic Work. De har ungefär 2.500 sökande per år för sina 30 platser, och organisationen har kurser i Javascript, C#.net och Java. Enligt artikeln har de utbildat 700 personer hittills under de första tre åren, och de utexaminerade har fått en ingångslön på i snitt 30.000 kronor.

Tjejer Kodar är som namnet antyder bara för kvinnor. Organisationen tar in 500 kvinnor i höst, och utbildningen tar tre månader. De erbjuder även kortare utbildningar och online-kurser. Pink Programming är också ett community för kvinnor. De sysslar mest med endagsevent, workshops, och intensivkurser på ungefär en vecka.

Emelie Bernhardsson, Sverige-vd på Epicenter, uppger att det inte spelar någon roll vilken bakgrund du har. Hennes råd till den som funderar på programmeringsbranschen är enkelt:

ANNONS
ANNONS

”Det är bara att slänga sig ut och göra våra tester.”