Idén till boken grundar sig i ungdomsarbetslösheten, där många ungdomar letar jobb år efter år utan att nå önskade resultat. Kanske sökte de för få – och kanske till och med fel – jobb, lade ner för lite energi, eller missbedömde komplexiteten som ligger bakom rekryteringsprocessen.

ANNONS

”Det finns mängder av forskning och studier om ämnet, men ändå är det få arbetssökande som är medvetna om vad som är framgångsfaktorerna när man söker jobb. Jobbsökardjungeln skriver jag för att fylla det gapet”, berättar Linus Zackrisson.

Förutom forskning bygger boken på Linus Zackrissons egna erfarenheter som rekryteringsexpert, samtidigt som boken även inkluderar ungdomars egna berättelser.

”De som lyckas landa sitt första jobb har alla fyra saker gemensamt: De bygger relationer med arbetsgivaren, de har rätt attityd, de använder sitt eget eller föräldrarnas kontaktnät och de har ett sommarjobb som de kan hänvisa till för referenser”, konstaterar Linus Zackrisson.

Här kommer Linus Zackrissons bästa tips:

1) Håll en hög aktivitet.
För att få in en fot på arbetsmarknaden krävs det att du söker många jobb och att du för varje jobb du söker anstränger dig lite mer än alla andra. Det handlar om att du ringer upp och presenterar dig innan du skickar in din ansökan, att du följer upp rekryteringsprocessen och bygger relationer.

2) Ha rätt attityd.
För att hitta jobb snabbt gäller det att du inte är alltför kräsen. Innebär jobbet att du måste sitta på bussen klockan 5 varje morgon ska detta inte ses som ett hinder, utan snarare som en möjlighet till arbete.

3) Använd ditt kontaktnät.
Som ung tänker man nästan automatiskt att man inte har något kontaktnät, men det är fel. Även om du inte känner några kompisar som jobbar, känner säkerligen dina kompisar och föräldrar någon som gör.

ANNONS
ANNONS

4) Sommarjobba och engagera dig.
Som ny på arbetsmarknaden är ett av de största hindren din bristande erfarenhet. Genom att engagera dig ideellt eller genom att sommarjobba får du referenser som kan gå i god för dig och minimera den risk som en oerfaren kandidat utgör.

5) Skaffa dig icke-kognitiva färdigheter.
När du väl lyckats landa ett jobb gäller det att behålla det och skapa goda referenser för framtiden. För att göra detta krävs det att du har så kallade ”icke-kognitiva färdigheter”, det vill säga färdigheter som du inte har med dig från skolan. Sådana färdigheter inkluderar exempelvis att du är trevlig, är villig att lära dig, är ambitiös och att du alltid är ute i god tid.