Stjärnans bråk har resulterat i en skyhög nota.

ANNONS

I amerikanska tidskriften Forbes, som varje år redogör för bland andra de högst betalda idrottsstjärnornas tillgångar, har den svenske superhjälten Zlatan Ibrahimovic intäkter minskat med 66 miljoner kronor jämfört med fjolåret.

Det här berättar Expressen, som refererar Forbes, och i artikeln konstaterar man att orsaken till Zlatans hisnande mångmiljontapp är ”en affär som resulterat i ett mindre fiasko” för Zlatan.

Förra året rankades Zlatan på 23:e plats bland de rikaste idrottsstjärnorna med en inkomst på 326 miljoner kronor.

I årets Forbes-lista väntas hans inkomst ha krympt till 260 miljoner kronor och enligt den amerikanska tidskriften är bakgrunden följande:

”Den svenske anfallaren bytte från Nike-skor till Adidas och tillbaka till Nike förra säsongen samtidigt som han förhandlade med båda två om ett sponsoravtal. Och bristen på en långsiktig skosponsor fick hans inkomster att falla”, skriver Forbes, enligt Expressen.

Zlatan bytte sponsor till Adidas under sommaren 2016 och förhandlingarna med Nike strandade, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Brittiska The Sun liknande det som hänt med ”en bisarr situation”. Samtidigt gick Zlatan ut och sade att Nike är hans ”konkurrenter nu”.

Enligt Expressen, som hänvisar till de båda tidningskällorna Forbes och The Sun, är bråket mellan Nike och Zlatan inte över än.