Som Dagens PS kunde berätta på tisdagen har Manchester Uniteds nya matchhjälte, svensken Zlatan Ibrahimovic, seglat upp som en av storägarna i spelstudion Isbit Games, vilket Breakits Jon Mauno Pettersson betecknar som ”en klassisk nyhetsbomb”.

ANNONS

Att Zlatan är en ovärderlig reklampelare som gör egna affärer, däribland fastighetsaffärer, och har ett urstarkt varumärke med kläd- och parfymkollektioner är inget nytt. Däremot överraskar hans inträde i techindustrin med betoning på en startup som i artikeln rubriceras som ”ett högriskbolag”.

”Den röda tråden i Zlatans Ibrahimovic affärsfilosofi har nämligen hittills varit att ta relativt låg ekonomisk risk”, skriver Jon Mauno Pettersson på Breakit.

Det är oklart hur mycket pengar Zlatan investerar i den aktuella spelstudion, däremot framgår det som vi på Dagens PS berättade på tisdagen att han nu är bolagets tredje största ägare.

Intellecta är Isbit Games största ägare och i analysen nämns det att värdet obestridligt är högt att få in Zlatan i marknadsföringen inför nästa spelsläpp.

”Kanske blev Zlatan Ibrahimovic just storägare och techinvesterare i en spelstartup – utan att ha investerat en enda krona.”

”å förvandlar man högrisk till lågrisk”, spekulerar Jon Mauno Pettersson.

ANNONS
ANNONS

LÄS ANALYSEN: ”Zlatan investerar i tech – hur ska vi egentligen tolka det?” [Breakit] ›

LÄS ÄVEN: ”Zlatan gör skållhet business” [Dagens PS] ›