På måndagen föll alltså domen mot Ulf Karlsson, tidigare förbundskapten i friidrott och som uttalat sig så här under en paneldebatt, vilket Dagens PS tidigare skrivit om:

ANNONS

”Man kan också säga så här, att Zlatan gick upp tio kilo i muskler under perioden i Juventus. Det var ju rätt så snabbt, på ett år gjorde han det, på ett år”.

I en tidningsintervju som följde därpå stod Ulf Karlsson fast vid sitt uttalande.

Det fick Zlatan Ibrahimovic att stämma Karlsson för grovt förtal. Zlatan har inte krävt något skadestånd men begärt att Karlsson betalar rättegångskostnaderna.

Ulf Karlsson gjorde efter turbulensen som uppstod en halv pudel i en intervju för SVT Värmland:

”Jag menar inte att han har varit dopad. Det jag påstår är att man inte kan bygga tio kilo muskler på den korta tiden som har angetts i det här exemplet. Det menar jag är omöjligt utan otillåtna medel. Och det står jag fast vid, oavsett vem det gäller”.

Den 19 december inleddes rättegången i Värmlands tingsrätt mot Ulf Karlsson, och nu har alltså domen fallit.

Ulf Karlsson döms till 60 dagsböter á 400 kronor – sammanlagt 24.000 kronor– för att grovt ha förtalat Zlatan Ibrahimovic, enligt domstolen.

Karlsson fälls för uttalandena under paneldebatten men frias för det han sagt till en journalist under en intervju för NWT.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Blev Zlatan förtalad? [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Karlsson nekar till Zlatan-förtal [Dagens PS] >