”Mitt livs största misstag”, säger Leif-Ivan Karlsson till Dagens PS om båtaffären i juli 2016.

ANNONS

Det har gått mindre än ett år sedan vi träffade Leif-Ivan Karlsson, känd från flera tv-såpor, ombord på det gamla Ålandsfartyget M/S Birger Jarl, som ligger förtöjt vid Stadsgårdskajen i Stockholm.

Då, i maj 2017, var han sprudlande glad över sitt båtköp och hade massor av planer för den gamla skutan, däribland en skybar på akterdäck, en pianobar, event med lunchkryssningar, hotell och vandrarhem. Renoveringen av hytter var i full gång och restaurangen var öppen för gäster – efter ett kort stopp till följd av bråk om alkoholtillståndet.

I dag är restaurangen stängd. Endast hotellet och vandrarhemmet är i drift och hans tidigare så storslagna visioner existerar inte längre.

”Nu ska den här jäkla båten bort”, säger Leif-Ivan Karlsson till Dagens PS och fortsätter:

”Det var korkat av mig att tro att jag kunde driva restaurang, jag har ingen erfarenhet av det, så nu ger jag upp. Jag har inte tid att driva det här – jag är utomlands sex månader om året – utan tänker satsa allt på mitt projekt i Strängnäs hantverksby i stället.”

Superentreprenören, hans eget epitet, befinner sig just nu i Florida, USA, där familjen vistas under vinterhalvåret. Men på torsdag kommer Leif-Ivan Karlsson hem – då ska han försöka avyttra M/S Birger Jarl så fort som möjligt.

”Jag vill bli av med den snabbt. Men för den som kan branschen är det här en guldgruva, det är fem barer och restauranger. Med kryssningar, restauranger och hotell är det inte svårt att omsätta 100 miljoner per år”, deklarerar han.

Leif-Ivan Karlsson har annars varit framgångsrik i sina fastighets- och bilaffärer. Han har bland annat dragit in mångmiljonbelopp på att hyra ut flyktingbostäder till svenska staten, dessutom står han bakom ett populärt museum – World of Classics Museum & Sales – med amerikanska bilar i Tumba i södra Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Själv bor han i närliggande Tullinge i en lyxvilla, sitt ”lilla slott” som han kallar huset, värderad till långt över 13 miljoner kronor.

Dagens PS har i flera artiklar uppmärksammat Leif-Ivan Karlsson, som vägrar dra ned på tempot trots fem hjärtinfarkter.

I dag, den 9 april, fyller förresten Leif-Ivan Karlsson 58 år.